Kayseri Sohbet

Kayseri Sohbet , Kayseri Chat

Kayseri Sohbet,Kayseri Chat,Kayseri Sohbet Odaları,Kayseri Mobil Sohbet,Kayseri Telegram Sohbet,Kayseri Talas Sohbet OkyanuS Sohbet Farkıyla

Kayseri sohbet Erciyes dağı ile mantısı sucuğu pastırmasıyla meşhur olan iç anadolumuzun sıcak yürekli insanlarının burada OkyanuS Sohbet de yep yeni bir arkadaşlıkların kapılarını açıyor sohbet ortamımız tamamen ücretsiz olup dünya’nın heryerinden Türkiye’nin heryerinden farklı kesimlerde farklı insanlarla burada tanışıp sohbet etmeniz artık çok kolay!

Burada sadece takma isim nick alarak örnek nickler : ali38 erciyes38 vb  takma isimler alarak sohbet odalarımıza giriş yaparak online radyomuz’dan sevdiklerinize istek parçalar gönderebilir onlara müzikler armağan edebilirsiniz

Ayrıca en çok ve yaygın kullanılan mobil chat sayfalarına öncülük ediyoruz telefon ile sohbet yapmak kolay tüm cihazlara uyumlu Kayseri Sohbet odalarına katılın mobil sohbet için hazırlamış olduğumuz uygulamasız akıllı cihazlar ile metrobüste, arabada, trende, uçakta, okulda, parkta, yolda, evde, iş yerinde, hastanede, otobuste, vapurda yani anlayacağınız internetin çektiği her noktadan OkyanuSSohbet.Com ile chat sohbeti’n tadına varacaksınız. Artık kendinizi huzurlu hissede bileceğiniz bir ortama bulunuyor bu ortama hayatın her alanından oturduğunuz yerden keyifli bir şekilde giriş sağlaya bileceksiniz. Twitter Facebook Instagram gibi sosyal paylaşım ağlarınına girmeye korkan insanlar güvenlik konusunda artık mobil sohbet ve tüm endişelerini bir kenara bırakacak çünkü sohbet odalarımız içinde kayıt sistemi yani üyelik sadece rumuz ve şifre şeklindedir diğer kişisel bilgilerinizi girmenize profil kurmanıza kesinlikle gerek bulunmuyor.

Kayseri Kısa Tarihçe

Kayseri 5000 yıla uzanan tarihi boyunca Anadolu’nun cazibe merkezlerinden biridir. Kuzey ile güneyi, doğu ile batıyı birbirine bağlayan yolların kesişme noktasında yer almış ve bir çok milletler için stratejik bir konuma sahip olmuştur. Bu milletler günümüze ulaşsın ulaşmasın eserleri ile Kayseri’yi ihya etmekten kaçınmamışlardır.
Kayseri ovasında tarih öncesi ve tarih çağlarındaki yerleşmeyle ilgili en önemli bilgiler, Kültepe Höyüğü’nde (Kaniş-Karum) yapılan kazılar sonucu elde edilmiştir. Bu höyük, İç Anadolu’daki en büyük höyüklerden biri olup, eldeki bilgilere göre, yalnız Kayseri’nin değil, Anadolu’nun da geçmişini aydınlatması bakımından çok önemli bir yerleşmedir.

Kayseri ve yöresinde yapılan bilimsel çalışmalar ışığında, yerleşmenin başlangıcı M.Ö. 3. bin yılın ortalarına kadar uzanmaktadır. Kayseri’nin 21 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Kültepe ise M.Ö. 4000 yıllarından (Kalkolit Çağ) başlayarak Roma Devri sonuna kadar daima yerleşim merkezi olmuştur. Kültepe’den başka, Yahyalı’nın Eğriköy ve İncesu höyükleri de aynı devir yerleşmelerine işaret etmektedir.
Tarihi boyunca, bazı göçler ve savaşlar sonucu kesintiler olmakla beraber, höyükte sürekli bir yerleşmenin var olduğu şüphe götürmez. Ancak bugünkü Kayseri’nin ilk yerleşim bölgesi ise şehrin 2 kilometre güneybatısında yer alan Eskişehir de denilen bölgede kurulan M.Ö. XI. yüzyıl ortalarında Kaniş’e paralel olarak, yöredeki en önemli yerleşme olarak Mazaka tarih alanına çıkar. Mazaka Tabal Krallığı’nın kurulduğu yerdir. Tabal Krallığı’nın yıkılmasından sonra, bölge, Kilikya, Med ve Pers yönetimine girmiştir.

Perslerin Lidyalıları yenmesiyle birlikte, M.Ö. 550’de bütün Anadolu ve Mazaka da Pers hakimiyetine girmiş ve Kapadokya’nın büyük satraplığının merkezi yapılmıştır. Makedonyalı İskender yönetiminden sonra yörede kurulan Kapadokya Krallığı döneminde adı “Eusebia” olarak değiştirilmiştir.
Kapadokya’nın Roma’ya bağlanmasından sonra İmparator Augustus zamanında ona izafeten “Caeseria” (Kaseria) olarak adlandırılmıştır (M.Ö. I. yüzyıl). M.S. III. yüzyılda Sasanilerin saldırısına uğrayan Kayseri, çeşitli dönemler geçirmiştir. Şehir IV. yüzyılda tamamen Hristiyanlaşmıştır. Roma İmparatoru Theodosius zamanında oldukça zarar gören kent Justinianus zamanında ise tekrar büyük imar görmüş, Roma dönemi surları daraltılarak yem surlarla çevrilmiştir.

Kayseri, Bizanslıların elinde iken VII. Yüzyıldan itibaren kısa sürelerle (690-785 yıllarında) Araplar tarafından zapt edilmiştir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Selçuklulara tâbi Danişmentliler tarafından fethedilen şehir, 1127 yılında Danişmentlilerden Emir Melik Mehmet Gazi’nin eline geçmiş, oğlu Melik Mehmet zamanında ise beyliğin başkenti olmuştur. 1169 yılından itibaren Anadolu Selçukluları, Kayseri ve civarındaki bütün kaleleri alarak buraları Selçuklu Devleti’ne dahil etmiştir.

XIX. yüzyılda Osmanlı büyük reformlara sahne olmuş bir çok alanda yenilikler görülmüştür. İdari reformlar sonucunda 1867’de yürürlüğe giren Vilâyet Nizâmnâmesi’yle Kayseri Sancağı, Ankara Vilayeti’ne bağlanmıştır. 1908’de II. Meşrut-yet’in ilanından sonra yine Ankara’ya bağlı olan Kayseri’nin 2 kazası, 1 nahiyesi ve 181 köyü bulunmaktaydı. Bu dönemde müstakil bir mutasarrıflık olan Kayseri, Cumhuriyetle birlikte 1924 Anayasası çerçevesinde “vilayet” olmuştur. 1928’de Kayseri; Merkez, İncesu, Bünyan, Develi, Aziziye (Pınarbaşı) olmak üzere 5 kaza, 21 nahiye ve 314 köyden ibaretti.

Bugün ise, Kayseri ilinde Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçe, 46 kasaba (belde) ve 441 köy bulunmaktadır.

İlkelerimiz Kurallarımız

OkyanuS Sohbet kullanıcıları ve misafirlerin rahat güvenli bağlantı yolu ile muhabbet, diyalog ile hoş vakitler geçirmek adına yönetim olarak her detay ince bir şekilde düşünülmüştür Özel sohbetlerinizde uzaktan uzağa md5 şifreleme argüman tekniği kullanılır 3 şahısların muhabbet, diyaloğ, Chat geçmişinizi paylaşamaz Kural ihlali ve yasadışı faaliyetler yürütmek isteyen kötü niyetli kişilerin girişimi oldugu anda resmi kurum ve kuruluşlara bilgi aktarımı yapılmaktadır. Ddos, Udp, Botnet, Syn, Küfür, Flood, Hakaret, Siyaset, Örgütsel tüm aktiviteler davranışlar Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca suç unsuru görülen bilişim suçu sayılan ihlaller sitemiz içerisinde yasaktır.

 

YORUM BIRAKIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Google Play’den İndir

Mobil uygulamamızı indirerek, Android
işletim sistemine sahip cihazınızdan
eğlenceli ve keyifli sohetin tadını çıkartın!

Apple Store’dan İndir

Mobil uygulamamızı indirerek, IOS işletim
sistemine sahip cihazınızla eğlenceli ve
keyifli sohbetin tadını çıkartın!

error: Content is protected !!